פילה פארידה בחמאה לבנה ופטריות

רכיבים ל-4 סועדים

4 פילטים של פארידה במשקל 200 גרם 

100 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים

100 גרם פטריות מלך היער חתוכות לרבעים

100 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים

3 שיני שום פרוסות

רבע כוס וורמוט יבש

חצי כוס יין לבן 

צרור טימין קטן

250 מ״ל שמנת מתוקה

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

חצי צרור עירית קצוצה

חצי לימון סחוט

שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם 

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-200 מעלות. במחבת, לחמם את שמן הזית ולהוסיף את השום והטימין, לטגן כחצי דקה.

להוסיף את הפטריות ולטגן כ-2 דקות תוך כדי ערבוב, להמליח ולפלפל קלות. 

להוסיף את היין הלבן והוורמוט ולבשל כ-10 דקות עד שהנוזלים מתאדים לכדי סירופ קליל.

להוסיף את השמנת והחמאה ולבשל כ-10 דקות נוספות עד להסמכת הרוטב. לשמור חם.

בינתיים, לתבל את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל.

ולהכניס לתנור על נייר אפייה לכ-8 דקות כאשר הצד של העור פונה למעלה.

לאחר הצלייה, כאשר הדגים מוכנים, לסחוט חצי לימון על הדגים ולהניח בצלחת ההגשה.

למזוג את הרוטב על הצלחת ולפזר עירית קצוצה מעל. 

 

הכינו מתכון זה כבר היום, בעזרת פישופ משלוחים: משלוחי דגים טריים | משלוחי דגים בתל אביב עד הבית

 

אתר סיטארה       פייסבוק מציציםאתר פישופ     הילטון בייbello group