סלט קלמארי צרוב וגרגרי חומוס

רכיבים ל-4 סועדים

150 גרם חומוס בולגרי מושרה במים למשך לילה במקרר

250 גרם קלמארי טרי חתוך לטבעות

10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

בצל לבן פרוס לפרוסות עבות

חצי בצל סגול פרוס לפרוסות דקות

חצי כפית זרעי כמון קלויים וטחונים

חצי כף פלפל ירוק חריף פרוס דק

חופן עלי פטרוזיליה

חופן עלי כוסברה

חופן עלי נענע

חצי חופן עלי בזיליקום סגול

שמן זית

מיץ מלימון שלם

מלח ופלפל שחור 

אופן ההכנה

לסנן את החומוס מהמים. לשים את החומוס בסיר גדול ולכסות את החומוס בליטר 1 של מים קרים, לבשל את החומוס כשעה וחצי עד שעתיים לריכוך. בינתיים, לתבל את פרוסות הבצל בשמן זית, מלח ופלפל, לצלות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצל מזהיב ומתרכך מעט. לאחר שהחומוס התרכך, יש לסנן אותו ולצנן מעט אך לא לקרר לגמרי.

 

 

לצליית הקלמארי ובניית הסלט: לחמם שמן זית במחבת לתבל את טבעות הקלמארי בשמן זית, מלח ופלפל שחור. לצלות את טבעות הקלמארי במשך כ-3 דקות עד לקבלת השחמה קלה. לערבב את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.

 

לתבל בהרבה שמן זית, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון. בשלבי הערבוב הסופיים יש להוסיף את טבעות הקלמארי לסלט בעודם חמים. להעביר את הסלט לקערת הגשה ולהגיש. 

 

הכינו מתכון זה כבר היום, בעזרת פישופ משלוחים: משלוחי פירות ים טריים | משלוחי פירות ים קפואים 

 

אתר סיטארה       פייסבוק מציציםאתר פישופ     הילטון בייbello group