דג ים שלם בתנור

רכיבים ל-4 סועדים

דג ים שלם במשקל 2 -1.5 ק״ג (מומלץ לוקוס או פארידה)

3 שיני שום פרוסות

10 יחידות עגבניות שרי חצויות

2 קישואים פרוסים לפרוסות עבות

חופן גדול של שעועית חלוטה

חצי כף פלפל ירוק חריף

2 עגבניות חתוכות לרבעים

2 בצלים חתוכים לרבעים 

רבע כוס זיתים מגולענים

שמן זית

מיץ מלימון אחד

מעט סוכר

1 כוס יין לבן

2 כוסות ציר דגים

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את רבעי העגבניות ואת רבעי הבצל בשמן זית, סוכר, מלח ופלפל שחור וצולים בתנור כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

להכנת הרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים כ-2 דקות מוסיפים את העגבניות, הזיתים והקישואים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים את היין ומצמצמים עד שהיין כמעט נעלם מהמחבת.

מוסיפים את העגבניות והבצל הצלויים, ציר הדגים והחמאה ומרתיחים.

מעבירים את הרוטב למגש אפייה גדול המסוגל להכיל את כל הרוטב יחד עם הדג.

מתבלים את הדג במלח ופלפל שחור ומניחים במגש האפייה עם הרוטב.

אופים את הדג כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. במהלך האפייה כדאי להרטיב מעט את הדג עם הרוטב שבתבנית האפייה מספר פעמים. לקראת סוף האפייה מוסיפים למגש את השעועית החלוטה.

לאחר סוף האפייה מעבירים בעדינות את הדג לצלחת ההגשה ומוזגים את כל הרוטב מעל. מפזרים פטרוזליה קצוצה ומגישים מיד. 

 

אולי יעניין אתכם לקרוא עוד על דגי מוסר ים

 

הכינו מתכון זה כבר היום, בעזרת פישופ משלוחים: משלוחי דגים טריים | משלוח של דג עד הבית

 

אתר סיטארה       פייסבוק מציציםאתר פישופ     הילטון בייbello group