גרבדלקס סלמון וסלט גרגר נחלים

רכיבים ל-4 סועדים

פילה סלמון במשקל 400 גרם, נקי מעור ועצמות.

חצי קילו מלח דק

חצי קילו סוכר

חצי צרור שמיר קצוץ גס

1 כף זרעי כוסברה קלויים

3 כוסות גרגר נחלים

חצי כוס צנוברים קלויים

1 בצל סגול פרוס דק

1 כוס קרם פרש

שורש קטן של חזרת באורך 3 סנטימטר

שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל שחור

פרוסות לחם לברוסקטות 

אופן ההכנה

מערבבים את חומרי הכבישה: מלח דק, סוכר, שמיר וזרעי כוסברה.

מפזרים בנדיבות מתערובת הכבישה על הסלמון, חשוב שהסלמון יהיה עטוף לגמרי בתערובת הכבישה.

מניחים מחוץ למקרר לכ-45-60 דקות. בקערת ערבוב, מניחים את הקרם פרש ומגרדים לתוכו את שורש החזרת. מערבבים היטב ושומרים בקירור.

מורחים שמן זית על פרוסות הלחם ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות.

לאחר כבישת הסלמון, מוציאים אותו מתערובת הכבישה ושוטפים היטב את שאריות המלח והסוכר במים זורמים. מייבשים היטב.

פורסים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקות.

מערבבים את מרכיבי הסלט: גרגר נחלים, צנוברים ובצל סגול ומתבלים היטב בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

על צלחת ההגשה מניחים מעט מהסלט, מוסיפים כמה פרוסות של סלמון כבוש ומניחים כף של הקרם פרש ליד.

להגיש עם ברוסקטות חמות. 

 

אולי יעניין אתכם לקרוא עוד על דגי סלמון

 

הכינו מתכון זה כבר היום, בעזרת פישופ משלוחים: משלוחי דגים טריים | משלוחי דגים בתל אביב

 

אתר סיטארה       פייסבוק מציציםאתר פישופ     הילטון בייbello group